Offentliga möten och debatter

Bergshamrapartiet är aktivt och deltar ofta i offentliga möten och debatter för att kämpa för Bergshamras sak. Vi har även arrangerat flera egna debatter. Nedan kan du läsa om och kolla på de debatter och möten vi varit närvarande vid.

2014:

6 september: Torgmöte!
Bergshamrapartiet höll torgmöte på Bergshamra torg med tal av dåvarande partiordförande Björn Bränngård. Läs talet genom att klicka på länken!

Läs talet här!

3 september: Bergshamrastrategin
Möte och frågestund om Bergshamrastrategin i Bergshamra bibliotek arrangerat av Solna stad, Signalisten och Nerlund arkitektur. Delar av Bergshamrapartiets styrelse var på plats och ställde frågor och diskuterade Bergshamrastrategin.

2 september: Bostadspolitik
Hyresgästföreningen arrangerade debattkväll och utfrågning av politikerna om bostadspolitiken i Solna Folkets hus. Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård deltog i panelen. Se debatten på YouTube nedan!

Del 1/4:

Del 2/4

Del 3/4

Del 4/4

1 september: ”Vad vill politikerna med Bergshamra och Solna?”
Föreningen Bergshamra för alla bjöd in stadshuspartierna till Bergshamraskolans aula för att debattera under rubriken ”Vad vill politikerna med Bergshamra och Solna?” Bergshamrapartiet fick inte vara med i panelen men vi var en nästan fulltalig styrelse som gjorde vår röst hörd från golvet. Bergshamrapartiet hörs, även om vi inte alltid är inbjudna till dom fina salongerna!

27 augusti: Bergshamrastrategin
Presentation av Bergshamrastrategin på Berga äldreboende. Styrelsen var på plats och ställde kritiska frågor till representanterna från Nerlund arkitektur som ligger bakom förslaget.

3 maj: Bergshamra Pride
Den 3:e maj hölls den första prideparaden i vår stadsdel. Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård var med och höll tal på torget.

Egna arrangerade möten

Under 2012 och 2013 arrangerade Bergshamrapartiet fyra offentliga möten där vi bjöd in kommunpolitiker, beslutsfattare och Bershamraborna för att diskutera Bergshamras utveckling. Dessa möten anordnades:

21 november 2012: ”Vad vill vi med Bergshamra?”
Mer än fullsatt i IF-husets Bergshamrasal. Samtliga partiers gruppledare i panelen.

Allmänt möte

30 januari 2013: ”Vad vill vi med Bergshamraskolan?”
I Bergshamraskolans aula. I panelen partiernas företrädare i Barn- och Utbildningsnämnden.

Skolmöte

20 mars 2013: ”Vad händer med vårt torg?”
I Bergshamraskolans aula. Representanter från Stadsbyggnadsnämnden och Signalisten.

Vårt torg

6 november 2013: ”Förena Bergshamra!”
En fullsatt Bergshamrasal i IF-huset. Alliansen tackade samfällt nej, men oppositionen fanns på plats, samt folk från Länsstyrelsen och Trafikverket.

Förena Bergshamra