Ikväll beslutar KF om ”Huvudstamuren”.

Ikväll beslutar KF om ”Huvudstamuren”.

Notice: Undefined offset: 1 in /customers/0/f/0/bergshamrapartiet.se/httpd.www/wordpress/wp-includes/media.php on line 67

Idag skall kommunfullmäktige besluta om att bygga en betongmur mellan Huvudsta och Skytteholm. Den skall innehålla Mälarbanan som skall breddas från två till fyra spår. I grannkommunen Sundbyberg har man sett till att järnvägen grävs ner och överdäckas så att staden kan läka ihop. För det betalar man 800 mkr. I Solna gräver man inte ner en meter. Järnvägen kommer att ligga kvar på nuvarande nivå. Och Solna måste betala 600 mkr för bullerskydd och en station, som kanske inte ens kommer att öppnas. Varför har grannstäderna lyckats så olika i förhandlingarna med Trafikverket?

Hela Kommunstyrelsen (inkl oppositionen) står bakom avtalet med Trafikverket som skall beslutas i kväll. Bergshamrapartiet kräver att avtalet omförhandlas så att vi får en nedgrävning och överdäckning.

Och här kan ni läsa mer: Huvudstatunneln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.