Bergshamrapartiets vallista är spikad!

Bergshamrapartiets vallista är spikad!

 

Bergshamrapartiet har fastställt sin vallista! Totalt utgörs den av nio namn, både nya och gamla kandidater.

De som går till val i höst är:

1. Sandy Awada, entreprenör
2. Björn Bränngård, arkitekt
3. Lena Wehlin, ekonom
4. Ansgar Firsching, advokat
5. Frida Haglund, projektledare
6. Hendry Andersson, leg. sjuksköterska
7. Marie-Louise Spång
8. Fredrik Fermelin, konstnär
9. Per-Olov Engvall, pensionär

Vi har fått ihop en bra blandning av duktiga kvinnor och män, unga, äldre och medelålders. Och en god balans mellan kontinuitet och förändring. Många av våra väljare och medlemmar är äldre, samtidigt som vi vill värna dem, vi vill också nå ut till fler unga väljare. Vi vill vara ett representativt parti, inte bara avseende åsikter och intressen men även demografi.

Vill man se en kandidat representera vårt parti i Kommunfullmäktige behöver man sätta ett kryss framför dennes namn. Utan kryss räknas valsedeln som en röst på partiet. Hur många kryss behövs? Först och främst måste partiet få minst 2% av alla röster för att få 1 mandat, det motsvarar cirka 1200 röster. För 2 mandat av kommunfullmäktiges 61 krävs inte dubbelt så många men cirka 1800 röster bör räcka. För att en personröst skall räknas krävs minst 50 kryss, samt minst 5% av partiets röster (1200 röster betyder minst 60 kryss; 1800 röster 90 kryss osv). Viktigt att tänka på är att partiets personkryss gör skillnad, så se till att nyttja denna möjlighet till att välja den person du tycker ska företräda partiet i kommunfullmäktige, och vilka frågor du tycker ska prioriteras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.