Bergshamrapartiets nya styrelse

Bergshamrapartiets nya styrelse

 

BEPs nya styrelse. Från vänster Ansgar Firsching, suppleant, Lena Welin, kassör, Sandy Awada, ordförande, Björn Bränngård, ledamot, Hendry Andersson, ny vice ordförande och till höger Monica Norrman, sekreterare. På bilden saknas Paula Goldea, ledamot.

Bergshamrapartiets årsmöte 2018 ägde rum i Bergshamraskolans aula på onsdagskvällen den 21 mars. Björn Bränngård, som varit ordförande sedan 2013 lämnade sin post, men inte politiken.

”Jag har bestämt mig för att ta ett steg tillbaka och släppa fram nya krafter. Det har varit en intressant period, men jag lämnar inte politiken. Tvärtom! Nu får jag mer tid att ägna mig åt mina hjärtefrågor i Bergshamra och Solna, framför allt inom stadsbyggnad”, säger han.

Han efterträds av Sandy Awada, en ung energisk 27-årig kvinna från Stockholm som suttit i partiets styrelse sedan 2015 (det första året som suppleant). Hon har två barn och studerar för närvarande vid Stockholms universitet. Hon engagerade sig i Bergshamrapartiet av den anledning att hon såg en unik stadsdel med stor potential att bli ännu bättre.

Hon får stöd i sitt uppdrag av partiets nyvalde vice ordförande, Hendry Andersson, 71 år. Han har arbetat inom sjukvården i Stockholms läns landsting i 25 år. Tjänstgjort vid Svenska FN-sjukhuset i Libanon som personalofficer. Sedan 1991 har han haft olika chefsbefattningar inom landstinget, de sista 8 åren, före pensioneringen 2013, var han koncernsäkerhetschef.

De kompletterar varandra på ett utmärkt sätt och kommer att fungera som partiets talespersoner.

 

Så här säger BEPs nya ordförande Sandy Awada:

”Som ny ordförande ser jag fram emot att leda partiet samt verka för att såväl Bergshamra som hela Solna kommun ska vara en plats där alla kan och vill bo. Jag ska göra mitt bästa för att representera och förmedla vidare de önskemål och idéer som våra invånare/medlemmar anser vara viktiga. Fortsättningsvis ser jag fram emot en valrörelse där vi tillsammans med våra väljare för fram vår politik som vi vet gör skillnad. 

Jag känner mig hedrad, glad och tacksam över förtroendet.”

 

Bergshamrapartiet kom in i kommunfullmäktige som ett mycket lokalt missnöjesparti. Under mandatperioden har vi lärt oss att man ofta inte kan tala enbart om Bergshamra. Väldigt många frågor berör hela Solna. Med Bergshamra i fokus, även i fortsättningen (här finns mycket kvar att göra), vill vi arbeta för att hela Solna ska bli en bra plats att leva och bo i.

Bergshamraborna är ju också solnabor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.