Årsmöte i Bergshamrapartiet

Årsmöte i Bergshamrapartiet

Hej alla medlemmar, befintliga och blivande! Och även ni andra.

Så var det dags igen för årsmöte i Bergshamrapartiet. Det blir på onsdagen den 21 mars kl 19.00 i Bergshamraskolans nyrenoverade aula.

Mycket har hänt sedan partiet bildades för sex år sedan. För fyra år sedan ställde vi upp i valet och lyckades med nästan 1000 röster få ett starkt mandat i Solna kommunfull­mäktige. Vi blev tredje största parti i Bergshamra med drygt 16 % (störst i två valdistrikt med ca 25 %). I hela Solna fick vi 2,02 %.

Den styrande alliansen saknade ett mandat för att få majoritet i kommunfullmäktige. Genom vårt mandat har vi med budgetuppgörelser kunnat ge kommunstyrelsen flera uppdrag med Bergshamrafokus.

Några har genomförts och andra är under arbete.

Nu är det snart val igen och förutsättningarna är annorlunda. Vallagen har ändrats. Solna är nu en valkrets varför det räcker med 2 % av rösterna i hela kommunen för att klara den nyinförda spärren.

Under nuvarande mandatperiod har vi satt Bergshamra på kartan. Förutom motioner och debatter i fullmäktige, insändare och artiklar i lokaltidningar och aktivitet på sociala media har vi våra konkreta uppdrag i tre budgetöverenskommelser. Då tänker vi bland annat på utredningen om överdäckning av Bergshamravägen, beslutet om trygghets­boende och ett antal uppdrag gällande Bergshamraskolan och Kulturskolan. Bland nya uppdrag kan nämnas skolgården och skolans toaletter samt trygghetssatsningar i hela Bergshamra.

Vi har kommit långt, men vi behöver vara kvar i fullmäktige för att genomföra våra idéer.

Det kommer att bli en intensiv valrörelse som kräver mycket arbete och goda idéer. Årsmötet blir ett avstamp där vi i styrelsen hoppas på en livlig och konstruktiv debatt med många aktiva medlemmar.

DIN MEDVERKAN BEHÖVS!

Välkomna!

Med vänliga hälsningar

Björn Bränngård

Ordförande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.