Informationsmötena om RWS + Lördagsöppet hos BEP våren 2017

Informationsmötena om RWS + Lördagsöppet hos BEP våren 2017

Det här blogginlägget handlar om två saker. Dels om de två informationsmötena om RWS erbjudande att driva skola i Bergshamraskolans lokaler. Och dels en annonsering om att Bergshamrapartiet kommer att hålla lördagsöppet i partilokalen under våren, lördagar kl.11-13.

 

Imorgon torsdag 12 januari kl. 18:30 i Bergshamraskolans aula hålls det första av de två informationsmötena om Raoul Wallenbergskolans erbjudande om att driva skola i Bergshamraskolans lokaler. Det andra informationsmötet är onsdag 18 januari kl. 18:30, även det i Bergshamraskolans aula. Inbjudna till mötena är föräldrar och vårdnadshavare till elever på Bergshamraskolan. Alla berörda ska ha fått information om dessa möten via skolan och förvaltningen. De båda mötena ska ha identiskt innehåll. Anledningen till att det är två möten är att så många som möjligt ska kunna delta.

På plats kommer Per Egon Johansson finnas, RWS grundare och styrelseordförande, samt Anne Rönnberg, förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen. Per Egon kommer att berätta om RWS erbjudande till Bergshamraskolans elever och föräldrar – hur de vill driva Bergshamraskolan och utveckla den till en riktigt bra skola om de får chansen.

Vi hoppas att alla som berörs av detta går till något av de två informationsmötena. Då kommer det  att bli större klarhet i vad denna eventuella skoletablering handlar om. Vi hoppas att alla går dit med ett öppet sinne. Lyssna på vad Per Egon säger. Ställ frågor. Kräv svar på era frågor. Och tala om vad ni tycker. Oavsett om ni är positiva eller negativa.

För att kunna ställa bra frågor måste man vara påläst. Här är en länk till den intresseanmälan som RWS lämnat in till Solna stad för att driva skola i Bergshamraskolans lokaler. Den finns i diariet på Solna stads hemsida men eftersom det ibland är svårnavigerat lägger vi upp den här på bloggen. I dokumentet finns även tjänsteskrivelsen från förvaltningen som beskriver ärendets bakgrund och hur staden ställer sig.

RWS Intresseanmälan skola i Bergshamra

 

På lördag 14 januari kommer Bergshamrapartiet ha lördagsöppet i partilokalen kl.11-13. Vår ambition är att ha öppet denna tid varje lördag under vårterminen. Det finns representanter på plats och alla är välkomna dit att diskutera allt som rör Bergshamra och Bergshamrapolitik. Vi kan inte lova att vi nu på lördag har svar på alla frågor om skolan men vi lovar att vi lyssnar på allt som sägs. Vårt arbete med att utveckla Bergshamraskolan kommer att fortgå under hela 2017, med eller utan RWS, och vi lyssnar gärna på allas åsikter och synpunkter. Vi kommer att ha lördagsöppet även lördag 21 januari, det är spikat i vår kalender. Partilokalen finns på Bergshamra torg 7, på hörnet mellan frisören och kyrkan.

 

Imorgon kväll presenteras ett erbjudande från Raoul Wallenbergskolan beträffande Bergshamraskolans framtid.  Bergshamrapartiet tycker att det är ett mycket attraktivt sådant.

Ett svar

 1. Eva Bergman skriver:

  Jag fick i kväll vid en familjemiddag information om att ett privat vinstdrivande alternativ kan komma att överta undervisningen i Bergshamra skola. DETTA ÄR INTE OKEJ!!!
  Alla barn i Sverige ska erbjudas en bra kommunal skola. Ett privat alternativ är INTE okej. Jag förstår inte hur Bergshamrapartiet kan stödja ett sådant förslag.
  Detta är en principiell viktig fråga, viktig för vår demokrati. Denna process har inte sköts på rätt sätt, att man mer eller mindre ställs inför ett fullbordat faktum, en kort beslutsprocess där inte alla får information eller möjlighet att uttrycka sin åsikt.
  Jag flyttade, med mina föräldrar, till Bergshamra 1960. Jag har gått i Bergshamra skola. Mina barn har gått i Bergshamra skola. Nu går mina barnbarn där.
  Jag anser att en bra skola är det viktigaste som man kan ge sina barn och det bör självklart vara en kommunal skola, inte en friskola, för att alla barn ska få samma möjligheter till en bra start i livet. En bra kommun ska kunna erbjuda en bra kommual service till sina kommuninnevånare och inte förlita sig på privata alternativ.
  /Eva Bergman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.