Nu är Bergshamrauppdragen på gång

Nu är Bergshamrauppdragen på gång

IMG_0287

Den 29 oktober undertecknade alliansen och Bergshamrapartiet den överenskommelse som innebar att vi skulle stödja deras budgetförslag i utbyte mot 4 konkreta uppdrag i Bergshamra.

Budgeten röstades igenom vid budgetmötet i kommunfullmäktige den 30 november.

I fredags den 18 december träffades vi igen för att planera det fortsatta arbetet med att genomföra uppdragen.

I vår uppgörelse finns en klausul om påverkansmöjlighet. Rent konkret innebär det att vi kommer in i beslutsprocessen mellan förvaltning och nämnder. Vi kan studera och förhoppningsvis påverka beslutsunderlagen från förvaltningarna så att de är i överensstämmelse med intentionerna i de 4 uppdragen. För detta har skapats 3 beredningsgrupper med 2-3 representanter vardera från Bergshamrapartiet och alliansen.

Den första gruppen tar hand om överdäckning och tillhörande stadsbyggnadsfrågor. Från stadens sida medverkar Pehr Granfalk (KSO) som är ansvarig för exploateringsfrågor, Torsten Svenonius (ordf Byggnadsnämnden) ansvarar för planering och Magnus Persson (ordf Tekniska nämnden) för genomförande. Bergshamrapartiet representeras av Björn Bränngård och Sandy Awada med Claes Dahlén som ersättare.

Den andra gruppen ansvarar för skola, kultur och fritid inklusive Bergshamra arena och Svedenbadet. Där sitter ordförande för Barn- och utbildningsnämnden Marianne Damström Gereben och Kultur- och Fritidsnämndens ordförande Peter Edholm, båda från Liberalerna. Från Bergshamrapartiet kommer Monica Norrman och Claes Dahlén med Sandy Awada som ersättare.

Den tredje och sista gruppen skall hitta plats och intressent för ett trygghetsboende i Bergshamra. Från kommunen medverkar, förutom Pehr Granfalk och Torsten Svenonius, Omvårdnadsnämndens ordförande Samuel Klippfalk. Från Bergshamrapartiet Göran Thingwall och Björn Bränngård med Monica Norrman som ersättare.

Grupperna kommer att ha sina första möten i januari och vi ser fram mot ett konstruktivt samarbete.

Det kommer att dröja innan det blir några konkreta resultat, men uppdragen är på gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.