Öppna din dörr

Öppna din dörr

Insändare publicerad i Mitt i Solna 27 januari.

”Öppna din dörr och säg att du vill ha mig här”, sjunger Tommy Nilsson i balladen En kvinnas man. Nyss har folkpartisterna Marianne Damström Gereben och Peter Edholm offentliggjort att de vill ha öppna dörrar till sitt gemensamma rum i stadshuset. Alla är välkomna in att lyfta frågor som berör deras nämnder; kultur och fritid samt barn och ungdom.

Väl så! Men hur är det med nämndedörrarna? BEP (Bergshamrapartiet) står utanför och knackar på deras dörrar, men de öppnas inte. Om man nu är för öppenhet har jag mycket svårt att förstå varför man inte vill verka för att BEP åtminstone får en ersättarplats i dessa nämnder.

Det är inte seriöst att prata om öppenhet och samtidigt stänga ute ett parti. Och man kan inte skylla på ”spelets regler”, den representativa demokratin. Kommuner brukar kännetecknas av att var pragmatiska, vilja lösa problem. Gäller detta inte i Solna?

Vi är i början av mandatperioden och min förhoppning är att kommunfullmäktige tar till vara all den kunskap och kompetens som finns representerad, oavsett hur många mandat man har. De båda nämnda nämnderna är viktiga för oss. Det är sannerligen märkligt att BEP med frågor om skolan och kultur och fritid inte ska få möjlighet att dryfta dessa i rätt forum.

Jag uppmanar Alliansen, och oppositionen, att öppna upp nämndedörrarna till de nämnder som BEP vill vara med i och bidra till en positiv utveckling för Bergshamra. Observera att det inte är för BEP:s skull utan för Bergshamrabornas. Och Solnabornas.

Marianne och Peter, visa handling med ”öppna dörrar”! Ni är företrädare för ett ”liberalt idéparti som vill skapa förutsättningar snarare än hinder.” Någon måste börja!

Göran Thingwall,
ledamot för BEP i kommunfullmäktige

 

3 svar

 1. Uppvuxen i Råsunda skriver:

  Bra att ni skriver och informerar om att dörrarna inte öppnas till Bergshamrapartiet.
  Mer än skamligt! När det gäller Folkpartiet går det som sagt vad inget vidare och det
  har även Anders Ekegren skrivit på sin blogg. Första gången jag sett i skrift att den mannen
  kommit till insikt att Sveriges medborgare inte är nöjda med deras politik.
  Lycka till när ni kämpar vidare för Solnas bästa!
  Lycka till på ert möte!

 2. En som följer Bergshamrapartiet med stor intresse skriver:

  Bra insändare i mitt i. Forsätt på den inslagna vägen och försök synas så mycket som i media!

 3. Claes Dahlén skriver:

  Tack för era positiva kommenterarer! Det är väldigt uppmuntrande att läsa.Vi i BEP fortsätter att kämpa på för Bergshamras och Solnas bästa. Vi kan iaf stoltsera med att ha satt Bergshamra på kartan! Finns nog ingen politiker eller politiskt intresserad person i Solna som har missat att vår stadsdel finns och behöver rustas upp.

  Fortsätt gärna med feedback här på bloggen, både positiv och negativ sådan.

  Trevlig helg!
  Claes

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.