Utöka utomhusgymmet i Bergshamra!

Utöka utomhusgymmet i Bergshamra!

Vi lämnar besvikelsen över det första kommunfullmäktigemötets röstresultat med att konstatera att det inte alltid blir som man vill. Särskilt inte om man är ett nytt parti som inte tar sig in i nämnder av egen kraft. Vi blickar istället framåt och är konstruktiva när det gäller det som är vårt uppdrag, nämligen att göra Bergshamra och Solna till ett bättre ställe för kommuninvånarna.

Just denna gång handlar det om utomhusgymmet i Bergshamra. Det ligger vackert beläget i en skogsglänta bredvid Bergshamra IP och motionsspåren och består av tre stationer; stocklyft, sit-up och armhävningsstång. Gymmet är välbesökt och uppskattat. Nästan alltid ser man någon där som tränar, ofta i anslutning till en joggingtur i spåret.

Bergshamrapartiets förslag är nu att helt enkelt utöka detta utomhusgym med fler stationer så att det blir komplett.

Utegym 1Utomhusgymmet

Utegym 2Stocklyft

Utegym 4Sit-up

Utegym 3Armhävningsstång

Utegym 5700 m motionsspår saknar belysning.

Företaget som tillverkat stationerna i utegymmet heter Utform och har en mängd olika träningsstationer. Se www.utform.se.

Det borde vara en enkel sak att utöka detta utegym med fler stationer så att Bergshamraborna kan ge hela kroppen en ordentlig genomkörare. Det borde gå att göra detta utan att behöva fälla några träd i Nationalstadsparken. Om man dessutom kan förse hela motionsspåret med elljus vore det så klart ännu bättre. Det rör sig om 700 meter som i dagsläget saknar belysning.

Samtidigt som man utökar Bergshamras utegym tycker vi att varje stadsdel i Solna ska få ett eget komplett utegym. Detta borde gå att ordna ganska enkelt och utan att det kostar så mycket.

Vad tycker ni?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.